Vill du testa att bleka tänderna hemma? 

Önskar du ett vitare leende men vill inte gå till tandläkaren, kontakta tanddblekningbutiken! Det kostar ofta en slant att göra det hos en tandläkare och ofta kan man spara mycket pengar på att göra det hemma istället. Det finns dessutom idag flera tillgängliga metoder som är enkla att använda sig av och som ger dig det resultat som du önskar. En del metoder är säkrare än andra och det kommer ständigt nya metoder på marknaden. Det finns alla möjliga tandkrämer som lovar ett vitare leende. Ofta kommer produkterna ut på marknaden snabbare än de hinner regleras. Det innebär dock inte att det behöver vara farligt att bleka tänderna hemma. Det gäller bara att du läser på om den produkten du bestämmer dig för att använda innan. 

Det är i stort sett tre metoder man brukar använda sig av när man bleker tänderna hemma. Dessa är tandblekningskit, tandblekningspenna och tandremsor. Det finns dock fler alternativ på marknaden och det har blivit vanligare att man kombinerar tandblekningskitet med UV ljus. Dock blir detta nästan lika dyrt som att gå till tandläkaren och du kan få ett mycket bra resultat med  andra metoder utan att betala lika mycket. Tandremsor är en metod som är mycket populär i USA. Denna metod innebär att du köper färdiga remsor som du placerar på dina tänder, de är klistriga och fastnar ofta lätt på dina tänder. De har en tandblekningsgel på insidan av remsorna som bleker dina tänder. En fördel med denna metod är att du inte behöver göra en skena först samt att det är lätt att applicera. När du använder dig av ett tandblekningskit krävs det att du gör en bettskena först. Det följer med en skena i kitet som du värmer upp och sätter in i din mun för att forma efter dina egna tänder. Detta ger ofta ett bättre resultat än de övriga metoderna och är den metod som är mest lik att gå till tandläkaren. Du kan ofta få ett mycket bra resultat med denna metod, men det är även den metod som är lite krångligare än de andra. 

 

Tandblekningspennor är även mycket populära i Sverige. Du använder dem oftast morgon och kväll för bäst resultat och du använder pennan för att pensla direkt på din tand och på så sätt kommer den att blekas. Detta är en metod som tar lite mer tid än de andra men många använder sig av denna metod och är mycket nöjda med resultatet. Det är dessutom en metod som är lätt att underhålla när man nått det resultat man vill ha.