Vad behövs för att starta egen flyttfirma?

Vad behövs för att starta egen flyttfirma?

Du kanske vill börja driva företag och har bestämt dig för att etablera en flyttfirma. Då finns det några saker som måste vara på plats innan du kan sätta igång. Här listar vi X vanliga saker som du behöver ha ordnat innan du kan börja ta in uppdrag.

Flyttbil

Låter kanske självklart att du inte kan driva en flyttfirma utan en flyttbil. Men när man precis sätter igång kan det vara tufft att betala hundratusentals kronor för en bil, innan man ens har några uppdrag. Med en svag ekonomisk situation kanske du heller inte får leasa en lastbil utan måste tänka lite utanför lådan.
flyttfirma göteborg

Hyra en flyttbil

Ett sätt som kanske kan hjälpa dig att komma igång snabbt till ett bra pris är att hyra en lastbil. Gör då inte som en privatperson och gå raka vägen till en bensinstation och be att få hyra. Kontakta åkerier i din region och fråga hur deras beläggningsgrad ser ut.

Åkerier

Det finns inget värre för ett åkeri än att ha bilar som står still och inte är på uppdrag. Om de har dåligt med jobb kanske ni kan komma överens om ett bra upplägg där du hyr bilen och bara betalar när den är i drift. På det sättet kan åkeriet få intäkter för en bil som annars bara kostar pengar och du slipper kostnader i din flyttfirma när du inte har några intäkter.

Flyttgubbe

Att flytta ett bohag över halva landet är inget för en ensamvarg. Driver du flyttfirma behöver du folk som jobbar med dig. Du behöver ett team eller i minsta fall en flyttgubbe. Kontakta människor i din närhet och fråga om de känner någon som behöver ett jobb. Enklaste lösningen är att de fakturerar som egenanställda och får betalt per timme eller dag när de är med och jobbar.

Flyttkartonger

En kostnad du får räkna med att ta i början som flyttfirma är kartonger med er egen logga på. Ska ni hjälpa kunder är det flyttkartonger de ser under största delen av ert samarbete. Om dina kunder tar emot gamla trasiga lådor från Röda korset kommer de börja fundera på om de valde rätt leverantör.

Reklampelaren

Den enda riktiga reklampelaren en ny flyttfirma behöver är nya fräscha kartonger med företagets logga och kontaktuppgifter på. Även om ni hämtar tillbaka lådorna efter uppdraget kan ni med gott samvete lämna kvar några stycken.

  • Prev Post
  • Next Post