Renovera och inred badrummet helt digitalt

Renovera och inred badrummet helt digitalt

Hur skulle det bli om ni gjorde en badrumsrenovering och hade helt nytt kakel, en ny duschvägg och bättre förvaringslösningar? Det är inte helt lätt att tänka sig resultatet. Då är det bättre att utnyttja någon av de digitala lösningar som gör att man kan planera och testa sig fram med olika funktioner, material och produkter. Låt kreativiteten flöda och skapa ditt drömbadrum – i alla fall i en digital variant.

Digital badrumsstudio

Det finns ett par företag som erbjuder dessa flexibla digitala lösningar på sina hemsidor. En mycket uppskattad tjänst som gör det enklare att hitta inspiration och våga prova olika lösningar inför en egen badrumsrenovering. Här beskrivs hur det går till hos en av dessa tjänster:

  1. Välj badrum

Börja med att välja en av de badrum som finns att välja på. Det är badrum i olika storlekar och former så att de flesta kan hitta ett badrum som i alla fall ungefär liknar det egna badrummet.

  1. Välj kakel och klinkers

De allra flesta väljer att byta till kakel och klinkers när en badrumsrenovering ändå behöver genomföras. I detta fall finns fem nyanser att välja på med allt från vitt till svart. Självklart finns det betydligt mer kakel att välja på hos välsorterade återförsäljare. Men genom at man har olika nyanser att välja på skapas ändå förutsättningen att jobba vidare med antingen ljust eller mörkt kakel.

  1. Välj dusch

En badrumsrenovering handlar först och främst om kakel eller våtrumsmatta samt eventuellt om golvbrunnen behöver flyttas i det fall som duschen förflyttas. Men passa på att köpa inredningen och be hantverkarna att även installera detta. Därmed kan man vara säker på att kopplingar och borrhål inte riskerar att påverka tätskiktet.

Ska det vara duschkabin, badkarsskärm, duschvägg eller kanske duschhörna? Testa med olika alternativ för att se hur detta påverkar känslan i badrummet. Det går även att välja olika modeller av dessa samt i vilket material man vill ha dem. Lägg till genomskinligt eller frostat glas samt om det ska vara takdusch.

  1. Välj spegel

Spegeln är en liten detalj – som gör väsentlig skillnad. En stor kvadratisk eller en liten rund och nätt? En stor spegel kan skapa en känsla av ett större rum vilket kan behövas i mindre badrum. Samtidigt är det viktigt att spegeln matchar resterande badrumsinredning.

  1. Välj kommod

Välj kommod och vilken tvättställsblandare som önskas till denna. Man kan även välja vilka beslag som kommoden ska ha. Försök gärna matcha mot förvaringslösningar.

  1. Förvaring

Sista steget är att välja förvaring. Ett skåp eller hylla där allt från handdukar till hårsnoddar kan förvaras. Hittas främst i lite större badrum. Har man ett mindre badrum kan det vara mer smidigt att ha denna förvaring utanför badrummet. Förvaring är en återkommande fråga i badrum och en punkt man absolut bör lägga stor vikt vid om ändå en badrumsrenovering ska ske.

Sammanställning och inköpslista

De flesta av dessa digitala tjänster erbjuder användarna att maila planeringen till sig själv eller dela den på social media. Dessutom kan man snabbt få ut en lista på den inredning som finns med på ritningen. Självklart är detta ett sätt för företaget att sälja just deras produkter även om något köpkrav inte finns för att använda de digitala planeringsverktygen.

  • Prev Post
  • Next Post